Osebna izkaznica

Uradni naziv:
DRUŠTVO »PEVSKA SKUPINA CINTARE«

Umetniški vodja:
Ga. Mira Nastran

Predsednica društva:
Ga. Judita Strmčnik

Matična št.: 2201178
Davčna št.: 52337596
Št.trans.rač.:
05100-8012208994 pri ABANKI VIPA LJ

Poštni naslov:
Škrabčeva ul 27,
1000 LJUBLJANA

Telefon: 01 564 43 48
GSM: 041 382 770
E - pošta:
judita.strmcnik@siol.net


Kamer sen lani tancela

Peto obletnico delovanja smo CINTARE obeležile z jubilejnim koncertom v Mestnem muzeju Ljubljana v prelepem okolju nekdanjega Auerspergovega dvorca - Turjaške palače ter izdajo prve zgoščenke in DVD-ja. Koncertu smo dale pomenljiv naslov "Kamer sen lani tancela", ki zgovorno kaže, da smo pevke "zaznamovane" s folkloro, saj smo vs nekdanje folkloristke, Maroltovke in Rožanke, nekatere med nami pa še vedno tancajo in brusijo pete v veteranski folklorni skupini COF.

Na jubilejni koncert smo povabile gosta mlajše generacije, violinista Matijo Krečiča in pianista Gašperja Banovca, ki sta svoje videnje in razumevanje ljudske glasbe interpretirala bolj moderno. Prav sožitje tradicije z modernim videnjem le-te nas utrjuje v misli, da je ljudska glasba oziroma ljudsko petje izvir, ki ne bo nikoli presahnil, ampak bo napajal še prihodnje rodove.

 

VIDEO: CINTARE - Kamer sen lani tancela

 

Jubilejni koncert v Mestnem muzeju Ljubljana.

 

Še kratek komentar oz. odziv ene od poslušalk koncerta:

Iskreno se zahvaljujem za vabilo na Cintare. Bile so božanske! Etno mavrica! Bile so čarobne in tako avtentične, da o nori ohceti sladkarij in drugih dobrot ne govorim. Res, to je nekaj posebnega! To je treba podpreti, da se obdrži in še razvija! Niso le biser kliničnega društva temveč nacionalni zaklad! Pogrešala sem več poznanih osebnosti a poleg Družine Pačnik nisem videla znancev, ne, saj družbe je bilo dovolj tudi nekaj iz SEMa in ...Mogoče pretiravam a na koncert sem prišla iz MB, kjer so bile slavnosti ob prazniku Generala Maistra a moški brez ženskih duš naredijo slovesnost mrtvo, stisk rok in salutiranje, a ko se temu prida duša - z glasbo, sliko, folkloro, je pa to to, kar po Verdijevsko dvigne!

Še enkrat hvala in nasvidenje ............Vaša slikarka Mira

 

Dokler sem še mlada bila

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Dokler sem še mlada bila skupine Cintare, posnete oktobra 2013.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)

Kamer sen lani tancela

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Kamer sen lani tancela skupine Cintare, posnete oktobra 2008.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)