Osebna izkaznica

Uradni naziv:
DRUŠTVO »PEVSKA SKUPINA CINTARE«

Umetniški vodja:
Ga. Mira Nastran

Predsednica društva:
Ga. Judita Strmčnik

Matična št.: 2201178
Davčna št.: 52337596
Št.trans.rač.:
05100-8012208994 pri ABANKI VIPA LJ

Poštni naslov:
Škrabčeva ul 27,
1000 LJUBLJANA

Telefon: 01 564 43 48
GSM: 041 382 770
E - pošta:
judita.strmcnik@siol.net


Tako so pele in se oblačile naše babice

Vse pomembnejši postaja tudi izobraževalni vidik delovanja PS CINTARE,  predvsem na področju osveščanja in  predstavitve bogastva slovenskega ljudskega izročila najmlajši generaciji v vrtcih in osnovnih šolah, kjer je zanimanje pedagoškega kadra za vključitev tovrstnih vsebin v učne programe izredno. Pevke smo, ob kompetentni podpori pedagoških kadrov znotraj pevske skupine, oblikovale izobraževalni projekt »Tako so pele in se oblačile naše babice«.

Program je zasnovan tako, da  otrokom na dojemljiv način predstavimo značilnosti ljudskega petja, zapojemo nekaj ljudskih pesmi (tudi otroških), prikažemo, kako se oblači noša in predstavimo posamezne dele oblačil (spodnje krilo, bluza, obleka, krilo, predpasnik, pokrivalo, obuvalo, dodatki itd.). Zadnji del programa je namenjen temu, da se otroci  naučijo eno ljudsko pesmico, ki jo najprej razčlenimo, se po priloženem tekstu naučimo melodijo in jo nato skupno zapojemo.

 

 

Dokler sem še mlada bila

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Dokler sem še mlada bila skupine Cintare, posnete oktobra 2013.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)

Kamer sen lani tancela

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Kamer sen lani tancela skupine Cintare, posnete oktobra 2008.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)