Osebna izkaznica

Uradni naziv:
DRUŠTVO »PEVSKA SKUPINA CINTARE«

Umetniški vodja:
Ga. Mira Nastran

Predsednica društva:
Ga. Judita Strmčnik

Matična št.: 2201178
Davčna št.: 52337596
Št.trans.rač.:
05100-8012208994 pri ABANKI VIPA LJ

Poštni naslov:
Škrabčeva ul 27,
1000 LJUBLJANA

Telefon: 01 564 43 48
GSM: 041 382 770
E - pošta:
judita.strmcnik@siol.net


Sodelovanje s Slovenskim etnografskim muzejem SEM

Pevke CINTARE že več let aktivno sodelujemo s Slovenskim etnografskim muzejem. Prepevanje ljudskih pesmi in predstavitev oblačilne kulture na Slovenskem  kar nekako sodi oz. se poda v okolje, kjer je predstavljena naša kulturna dediščina, saj nas popelje v preteklost in nas poveže s spomini na naše prednike, na babice in dedke, na našo mladost…

 

V okviru SEM-ove stalne razstave »Podobe mojega sveta« smo CINTARE z vidika sporočil te muzejske razstave pripravile vitrinsko razstavo tistih predmetov in slik iz zasebnih in društvenih arhivov, ki smo jim pripisale pomen »skupnega« - tistega, kar nas povezuje v skupino. Vitrinsko razstavo smo dopolnile tudi z osebnimi pripovedmi in predmeti, še bolj pa smo se temu posvetile v razširjeni spremni publikaciji in e-razstavi. Vsaka med nami je spregovorila o pomenu in vrednosti noše, ki je več kot zgolj kostum za nastope.

Več : http://www.etno-muzej.si/sl/cintare

 

Dokler sem še mlada bila

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Dokler sem še mlada bila skupine Cintare, posnete oktobra 2013.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)

Kamer sen lani tancela

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Kamer sen lani tancela skupine Cintare, posnete oktobra 2008.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)